Ruiskupuristus alihankinta

Ruiskupuristuksen ammattilaiseksi kehittyy parhaiten kokemuksen kautta. Mitä pidempään yritys on toiminut, sitä enemmän sille on kertynyt kokemusta erilaisista projekteista ja erilaisten raaka-aineiden soveltuvuuksista.

Muovin alihankintaa

Lähdettäessä hankkimaan muovituotteelle ruiskupuristajaa, on ensimmäiseksi selvitettävä, riittääkö alihankkijan konekanta tuotteen valmistamiseen. Tarvittavan koneen kokoon vaikuttaa tuotteen paino ja sulkuvoiman tarve. Tietyt raaka-aineet voivat edellyttää myös oheislaitteita ja erityisominaisuuksia koneelta.

Karhumuovin konekanta käsittää 15 ruiskupuristuskonetta, joiden sulkuvoima on välillä 15 - 440 tonnia. Tuotepaino vaihtelee välillä 1 g – 1500 g.

Muovityökalu ja muovituote samalta valmistajalta

Kehitettäessä uutta tuotetta on suuri kustannusetu, jos saman katon alta voi neuvojen lisäksi hankkia muotinvalmistuksen suunnitteluineen. Matkakulujen ja ajansäästön lisäksi on myös huomioimisen arvoista, että projektin onnistumisen takuu on vain yhdessä paikassa eli alihankkijalla.

Mikäli muovityökalun valmistus tapahtuu eri paikassa kuin tuotteen ruiskupuristus, voi syntyä epäselviä tilanteita vastuun kantamisesta, jos muotti ei toimi oikein ruiskupuristajan mielestä.

Muovityökalujen valmistus Karhumuovissa

Karhumuovilla on oma muotinvalmistus ja muotinsuunittelu sekä kokemusta monista tuotekehitysprojekteista. Myös AL-muotti on meille tuttu, samoin protomuotti.

Oma muottiosasto on lähes välttämätön, jotta myös muottihuollot ja mahdolliset muottikorjaukset saadaan nopeasti toteutettua. Näin vältytään pitkiltä tuotantokatkoksilta. Karhumuovi on valmistaja, jonka laaja konekanta on myös eduksi nopeille ja joustaville toimituksille, kun lähes jokainen tuote voidaan ajaa useammassa koneessa.

Alihankkijan tuotanto-, lähetys- ja varastotilojen riittävyys on tärkeää, jotta tuotteiden käsittely ja välivarastointi voidaan suorittaa laadukkaasti.

Jälkitöiden, kokoonpanotöiden ja painatustarpeiden teettämisen mahdollisuus on myös hyvä tietää vaikka niitä ei heti tarvitsisikaan.

Ruiskuvalu alihankinta

Lähdettäessä pyytämään tarjousta muovituotteelle on seuraavista asioista apua alihankkijalle laskentaa varten:

  • 3D-malli yleensä iges-muodossa
  • käytettävä raaka-aine ja väri tai käyttöympäristö ja tuotteeseen kohdistuvat mekaaniset ja muut rasitukset
  • tuotteen pintavaatimukset
  • sisäänruiskutuskohdan sijainti
  • vuosikulutus ja tilauserän koko
  • pakkaustapa
  • laatuvaatimukset
  • mahdolliset jälkityöt

Alustavaan tarjoukseen riittää toki 2D-skitsi tuotteesta.

ruiskupuristus-alihankintaa

Olemme ammattitaitoinen alan osaaja.


Meiltä löytyy paljon kokemusta automatisoidusta ruiskupuristuksesta sekä suursarjatuotannosta.

ruiskupuristusta-alihankintana suursarjatuotanto